Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

Lardo włoska słonina dojrzewająca, aromatyczna ok. 1,5kg Fiorucci

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 46,20 zł 46.20
quantity szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fiorucci
Kod produktu: 151730

Opis

CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU

Lardo włoska słonina Fiorucci

 

Podstawą do stworzenia smakowitego lardo są dwa toskańskie produkty: biały marmur pochodzący z Alp, a także wieprzowina, która jest najpopularniejszym rodzajem mięsa w tym właśnie regionie. Marmurowe jaskinie, w których dojrzewa lardo istnieją już od czasów rzymskich, jak powszechnie wiadomo jest to kamień szlachetny najlepszej jakości. Dawniej podczas gdy Ryzmianie skupiali się na wydobywaniu tego cennego surowca, barbarzyńcy zamieszkujacy te tereny zajmowali się hodowlą świń. Nie ulega wątpliwości, że najlepsze lardo pochodzi z Colonnata, małego miasteczka położonego w Alpach, skąd też oryginalnie się wywodzi. Stały wiatr w górskiej Colonnata stwarza idealne warunki do produkcji lardo. Dojrzewanie odbywa się w marmurowych misach natartych wcześniej aromatycznym czosnkiem. Mięsa nie przechowuje się w lodówce aż do momentu, kiedy tłuszcz stwardnieje. Takie przyprawy jak: sól, pieprz, rozmaryn, czosnek są umieszczone pomiędzy dwoma warstwami tłuszczu. Niektórzy producenci aby wzmocnić smak i aromat produktu dodają również szałwię, anyż, kolendrę, oregano, a nawet cynamon, goździki i gałkę muszkatołową.

Dojrzewanie lardo odbywa się w naturalnie w ciepłych, świeżych jaskiniach przez minimum 6 miesięcy. Jest to sprawdzony  i skuteczny sposób na utwardzenie i dojrzewanie produktu praktykowany już od wielu lat. Dzięki tej naturalnej metodzie dojrzewania możemy być pewni, ze produkt nie zawiera żadnych dodatkowych środków konserwujących.

ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl