Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

Mąka do ciasta drożdżowego manitoba Divella 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 6,21 zł 6.21
quantity szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Divella
Kod produktu: 200130

Opis

Farina per pizza manitoba DIVELLA - Mąka do ciasta drożdżoweg, W=370-400 25kg

 

Manitoba jest to mąka pszenną wysokiej jakości. Nazywana jest mąka " silną".Ten rodzaj mąki pochodzi od nazwy obszaru produkcji , w których ziarna początkowo rosły bardzo silne i odporne na zimno - mowa tu o mieście Manitoba, rozległej prowincji Kanady, która z kolei wzięła swoją nazwę od plemienia Indian , tam mieszkała. Obecnie Manitoba są zdefiniowane jako wszystkie mąki z W> 350 niezależnie od obszaru produkcyjnego i odmiany ziarna z których są produkowane . Główną cechą tego rodzaju mąki jest duża ilość nierozpuszczalnych białek w niej zawartych( gliadyny i gluteniny ) , która powoduje łatwe mieszanie się składników ciekłych w mieszaninie. Jest to mąka bogata również w skrobię i gluten. Ten drugi tworzy silną sieć, która utrzymuje powietrze w cieście spulchniając i umożliwiając znaczący wzrost produktu podczas gotowania ; w przypadku makaronu zamiast lepkiego ciasta uzyskujemy formę al dente . Mąka ta powinna być produkowana jedynie z pszenicy durum, dzięki czemu ciasto wykonane z Manitoba będzie bardziej elastyczne i mocniejsze , nadaje się głównie do produkcji makaronu, ale także do niektórych rodzajów pieczywa( np. francuska bagietka , Panettone i Pandoro ) , długo rosnącej pizzy czy sernika. Idealna również do przygotowania Chapati , indyjskiego chleba.

W= 370-400 , P/L = 0,55-0,65, gluten - min. 13,2%, białko - 14,2%, absorbacja: 59-61%, czas wzrostu: 3-6godz, stabilność: 15-18godz

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl