Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

Nduja Calabrese ok. 800G FIORUCCI

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 58,77 zł 58.77
quantity kg
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Fiorucci
Kod produktu: 001355

Opis

CENA DOTYCZY 1KG PRODUKTU

Nduja Calabrese ok. 400g

Jest to pikantna, smarowalna, wieprzowa kiełbasa pochodząca z Włoch. Przeważnie jest produkowana z : łopatek, podbrzusza i podgardla, flaków z dodatkiem pieczonych papryczek i mieszaniny przypraw. Jest to Kalabryjska odmiana salami, która najprawdopodobniej stanowi kopię francuskiej andouille, produkowanej już od XXIII wieku przez Andegawenów. Nazwa kiełbasy pochodzi z łacińskiego "inducere". Do przyrządzenia nduji używa się głównie mięsa z głowy wieprzowej(polików, tych samych, których używa się do guanciale), kawałków z różnych innych części świni, takich jak skóry czy słonina, a także grillowane ostre, czerwone papryczki chilli, które nadają nduji charakterystycznego smaku. Nduja oryginalnie pochodzi z południowych regionów Kalabrii, z małego miasteczka Spillinga i jej sąsiednich obszarów. Najczęściej jest podawana z kromką chleba lub z dojrzałymi serami. Jej unikalny smak sprawia, że pasuje niemalże do każdej potrawy, na przykład idealnie komponuje sie jako dodatek do sosów do makaronu.

Skład: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, ekstrakt z chili (ostra papryka, sól, antyoksydanty : E300), ostra papryka, sól, dekstroza, cukier, aromat dymny, antyoksydanty (E 300), konserwanty (E 250 - E252).

Aby zamówić, napisz do nas!

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl