Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

03 września 2020 godz. 10.00-14.00 CUCINA SICILIANA/ KUCHNIA SYCYLIJSKA

P1722257.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20200728131226

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

Sycylia - kraina słońca, morza i skarbów historii sztuki. Jej wyjątkowość tkwi również w typowych specjałach tej bajecznej wyspy! Podróż z jedzeniem i winem, smakiem ziemi sycylijskiej, którą Włoska Akademia Szefów Kuchni pragnie wnieść na stoły Waszych restauracji oraz do Waszych domów.

W naszej Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie charakterystyczne produkty z Sycylii, samodzielnie przygotujecie regionalne dania, poznacie sposób ich przyrządzenia, podania, by w niezapomniany i smaczny sposób zaskoczyć Swoich gości.

 

 

Podczas kursu degustować będziemy wina z regionu Sycylii z winnicy  Paolini, Pietradolce oraz Martinez. 

 

 

Menu szkolenia:

 

  • Antipasto:

Misto formaggi / Sycylijskie sery

Parmigiana di melanzane / Torcik z bakłażanów

 

  • Primi piatti (pierwsze danie):

Spaghetti squadrati alla Trapanese / Spaghetti squadrati z pesto alla Trapanese

Elicoidali all‘ncasciata -ragu’ con melanzane e scamorza/  Elicoidali z ragù z bakłażanem i serem scamorza zapiekane w piecu

 

  • Secondo piatto (drugie danie):

Pesce spada alla siciliana / Miecznik po sycylijsku

 

  • Dolce:

Cannoli siciliani ripieni con ricotta di pecora / Cannoli sycylijskie nadziewane serem owczym

 

Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań, wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B  i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori IF&B

Prowadzący :   Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz: od 10.00 do 14.00             

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa                                            

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl