Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

10 września 2020 godz. 10.00-14.00 PASTA MAMMA TINA/ MAKARON MAMMA TINA

P1722188.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20200728141832

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

Świeżo mrożony makaron Mamma Tina powstaje we Włoszech przy współpracy z największymi Mistrzami Makaronu. Mamma Tina wykorzystuje tylko i wyłącznie najlepszą odmianę pszenicy miękkiej „00” uzyskiwanej z samego serca ziaren pszenicy, a do produkcji makaronu na 1kg mąki przypada aż 5 swieżych jaj! Makaron Mamma Tina jest produkowany tylko i wyłącznie w tradycyjnych matrycach z brązu dzięki czemu staje się on wyjątkowo porowaty co sprawia, że sos zatrzymuje się na makaronie a nie na dnie talerza! 

W naszej Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie wyjątkową jakość i świeżość makaronów Mamma Tina. Samodzielnie przygotujecie sosy idealnie komponujące się z autentycznym, włoskim produktem, jakim jest świeżo mrożony makaron Mamma Tina.

 

 

Podczas kursu degustować będziemy wina z regionu Toskanii  z winnicy  Tenuta L’Impostino  oraz z Pieve di Spaltenna.

 

Menu szkolenia:

 

  • Gnocchi ai 4 formaggi / Gnocchi z 4 serami

  • Tagliatelle con tonno e friarielli alla napoletana con pomodorini ciliegini/ Tagliatelle z tuńczykiem, friarielli alla napoletana i z pomidorkiem koktajlowym

  • Tagliatelle al nero di seppia con le vongole e pesto al basilico / Tagliatelle z atramentem z mątwy z małżami na delikatnym pesto.

  • Orecchiette  con salsiccia e broccoli/  Orecchiette  z kiełbasą Veneta i chrupkimi brokułami

  • Ravioli con tartufo nero e ricotta salata /Ravioli z truflami i słoną ricotta

  • Paccheri con polpo e olive Riviera su crema di pomodoro fresco  / Paccheri z ośmiornicą i oliwką Riviera na musie ze świeżych pomidorków

 

Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań, wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori IF&B

Prowadzący Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz: od 10.00 do 14.00             

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa                                            

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl