Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

15 września 2020 godz. 10.00-14.00 CUCINA SARDA/ KUCHNIA SARDYŃSKA

P1711786.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20200728131427

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

Sardynia- otoczona wspaniałym morzem opiera swoją najbardziej autentyczną tradycję kulinarną na produktach lądowych i morskich. Jest różnorodna, dodatkowo urozmaicona wpływami innych kultur śródziemnomorskich. We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie dania z Sardynii uznane przez Unesco jako ustne i niematerialne dziedzictwo ludzkości a dobrany bukiet win z tego regionu podkreśli jeszcze bardziej smak i kolor Sardynii.

W naszej Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie charakterystyczne produkty z Sardynii, samodzielnie przygotujecie regionalne dania, poznacie sposób ich przyrządzenia, podania, by w niezapomniany i smaczny sposób zaskoczyć Swoich gości.

 

Podczas kursu degustować będziemy wina polecane przez naszych ekspertów z winnicy La Fortezza. 

 

Menu szkolenia:

 

  • Antipasto:

Torretta di Pane Carasau con formaggio di capra e pomodori secchi / Wieżyczka z Pane Carasau z musem kozim i suszonym pomidorem

 

  • Primi piatti (pierwsze danie):

 Spaghetto quadrato con tonno e capperi / Spaghetto quadrato z tuńczykiem, kaparami i pomidorkiem koktajlowym

Spaghetto squadrato con bottarga di muggine /Spaghetto squadrato z bottargą z cefala pospolitego  

 Gnocchi sardi al ragu’ di salsiccia/ Gnocchi sardi z ragu’ z kiełbasy Venety

 

  • Secondo piatto (drugie danie):

Bistecca di tonno con le melanzane e olive Riviera  /Stek z tuńczyka z bakłażanami, oliwką Riviera i z pomidorkami koktajlowymi

 

Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań, wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B  i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori IF&B

Prowadzący Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz: od 10.00 do 14.00             

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa                                            

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl