Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

24 września 2020 godz. 10.00-14.00 CUCINA PIEMONTESE/ KUCHNIA PIEMONCKA

P1722269.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20200728133243

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

Piemont oferuje wiele wspaniałych miejsc do zwiedzania, a my we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zwiedzimy ten region od strony tradycyjnej sztuki kulinarnej! Kuchnia ta jest jedną z najbardziej zróżnicowanych we Włoszech i może pochwalić się niesamowitą różnorodnością surowców: od wędlin po sery, warzywa i trufle. Na kursie będziemy również degustować niesamowite wina z tego regionu dzięki obecności jednego z naszych ekspertów od wina! 

W naszej Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie charakterystyczne produkty z Piemontu, samodzielnie przygotujecie regionalne dania, poznacie sposób ich przyrządzenia, podania, by w niezapomniany i smaczny sposób zaskoczyć Swoich gości.

 

Podczas kursu degustować będziemy wina z regionu Piemonte z winnicy Tre Donne i Damilano.

 

Menu szkolenia:

 

  • Antipasto:

Formaggi e Prosciutti / Sery i szynki dojrzewające

Tatar di manzo al coltello con tartufo nero / Tatar wołowy krojony ręcznie  z czarną truflą

 

  • Primi piatti (pierwsze danie):

Linguine con Tartufo nero/  Linguine z czarną truflą

Risotto al Barbera / Risotto al Barbera

Gnocchi con la Fontina/ Gnocchi z serem Fontina

 

  • Secondo piatto (drugie danie):

Guancioli brasati al vino/ Policzki wołowe duszone w czerwonym winie

 

Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań, wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B  i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori IF&B

Prowadzący Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz: od 10.00 do 14.00             

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa                                            

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl