Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

30 września 2020 godz. 10.00-14.00 CUCINA TOSCANA/ KUCHNIA TOSKAŃSKA

mille sapori-3.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20200728134518

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

Regionalna kuchnia Toskanii to kuchnia bez fanaberii, zrodzona z etruskiego dziedzictwa i bogata w kulinarną wyobraźnię rodziny Medici! Historia toskańskiej gastronomii zrodziła się około tysiąc lat wstecz wraz z nadejściem wolnych gmin. Z czasem zaczęto modyfikować przesadną kuchnię przystosowaną głównie dla wojowników na tę zbliżoną bardziej do epoki renesansu, pełną harmonii i porządku, której głównym założeniem jest sezonowość i bogactwo smaków, podobnie jak terytorium, z którego się wywodzi!

W naszej Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie charakterystyczne produkty z Toskanii, samodzielnie przygotujecie regionalne dania, poznacie sposób ich przyrządzenia, podania, by w niezapomniany i smaczny sposób zaskoczyć Swoich gości.

 

Podczas kursu degustować będziemy wina z regionu Toskanii  z winnicy  Tenuta L’Impostino  oraz z Pieve di Spaltenna.

 

Menu szkolenia:

 

  • Antipasto:

 Crostini con salsiccia e mozzarella / Chlebek wypiekany z mozzarellą i kiełbasą Veneta

 

  • Primi piatti (pierwsze danie):

Pappardelle al ragu’/ Pappardelle z sosem ragu’

Cacciucco – zuppa di pesce/ Klasyczna  toskańska zupa z owocami morza

Margherita ripiena con pomodori secchi su crema di ceci e rosmarino/ Margherita z pomidorami suszonymi z sosem z ciecierzycy i rozmarynem

 

  • Secondo piatto (drugie danie):

Baccala alla Livornese / Dorsz alla Livornese

 

  • Dolce:

Cantucci e dolci / Desery

 

Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań, wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B  i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori IF&B

Prowadzący Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz: od 10.00 do 14.00             

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa                                            

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl