




93,93 zł

34,26 zł


Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
Opis
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
Colomba di Pasqua to tradycyjna, włoska, drożdżowa babka z puszystym środkiem i chrupiącą skórką, serwowana najczęściej w okresie wielkanocnym. Pełna aromatycznych cytrusów, migdałów oraz (opcjonalnie) bakalii. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej formie, w której jest pieczona, zdaniem wielu kształtem przypomina gołębicę. Z samym ciastem wiąże się wiele legend, najsłynniejsza z nich głosi, że ciasto w tym kształcie było pieczone przez mieszkaców Pawii w czasie oblężenia miasta w VI wieku na znak pokoju.
skład: mąka z miękkiego ziarna typu "0", cukier, kandyzowane skórki pomarańczy 15% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), masło, żółtko świeżych jaj, naturalne drożdże (mąka pszenna, woda), białko świeżych jaj, migdały 2%, orzechy 2%, syrop cukrowy inwertowany, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych (pochodzenia roślinnego), pełne, świeże mleko pasteryzowane, skrobia ryżowa, sól, mąka ryżowa