




88,88 zł

34,26 zł


Girasoli z pesto z bazylii i z Parmigiano Reggiano 250g Bertagni x 6op.
Opis
Girasoli z pesto z bazylii i z Parmigiano Reggiano 250g Bertagni x 6op.
Firma Bertagni została założona w Bolonii w 1882 roku i jest najstarszym włoskim producentem makaronów nadziewanych. Domowej roboty pasta Bertagni ma obfite nadzienie z autentycznych włoskich składników zawinięte w bardzo delikatny makaron. „Makaron powinien być jak welon ślubny, miękki, jedwabisty i lekki, musi służyć nadzieniu”. W przeciwieństwie do makaronów suchych, świeże makarony nigdy nie powinny być gotowane al dente (konkretne sugestie dotyczące czasu gotowania znajdziesz na opakowaniach).
Skład:
Nadzienie (63%): ser ricotta (serwatka mleczna, śmietanka (mleczna), sól), woda, pasta bazyliowa 12% {7,5% w produkcie gotowym} (bazylia 89% {6,6% w produkcie gotowym} , olej słonecznikowy, sól), Parmigiano Reggiano CHNP 9,5% {5,9% w produkcie gotowym} (mleko), serwatka w proszku, olej słonecznikowy, białko jaja, oliwa z oliwek extra virgin, skrobia kukurydziana i błonnik ziemniaczany, nasiona słonecznika, płatki ziemniaczane, nasiona konopi, sól, czosnek.
Makaron (37%): mąka z pszenicy miękkiej, jajko 28,5% {10,5% w produkcie gotowym}, kasza manna z pszenicy durum.