





Girasoli z ricottą i sycylijską cytryną 250g Bertagni x 6op.
Opis
Girasoli z ricottą i sycylijską cytryną 250g Bertagni x 6op.
Firma Bertagni została założona w Bolonii w 1882 roku i jest najstarszym włoskim producentem makaronów nadziewanych. Domowej roboty pasta Bertagni ma obfite nadzienie z autentycznych włoskich składników zawinięte w bardzo delikatny makaron. „Makaron powinien być jak welon ślubny, miękki, jedwabisty i lekki, musi służyć nadzieniu”. W przeciwieństwie do makaronów suchych, świeże makarony nigdy nie powinny być gotowane al dente (konkretne sugestie dotyczące czasu gotowania znajdziesz na opakowaniach).
Skład:
Nadzienie (63%): ser ricotta 49% {30% w produkcie końcowym} (serwatka mleczna, śmietana (mleko), sól), masło (mleko), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), laktoza, skórka z cytryny 7% {4,4% w produkcie końcowym}, sól, ekstrakt ze skórki cytryny 1% {0,06% w produkcie końcowym}.
Makaron (37%): mąka z pszenicy miękkiej, jajko 28,5% {10,5% w produkcie końcowym}, kasza manna z pszenicy durum.