





Gnocchi bezglutenowe 12 szt x 500g Divella

Opis
Gnocchi ziemniaczane 12 szt x 500g Divella
Rodzaj włoskich, ziemniaczanych kopytek, których głównym składnikiem są oczywiście ziemniaki i mąka. Bardzo proste do przygotowania w domu. Po ugotowaniu powinny być mięciutkie i pulchne, niczym poduszeczki. Na powierzchni często mają charakterystyczne paski wykonane widelcem lub specjalnym przybornikiem kuchennym. Są to jedne z najstarszych, tradycyjnych kluseczek, po raz pierwszy goszczących na stołach w wieku XII. Co dokładnie oznacza słowo gnocchi? "Gnocco" po włosku to po prostu "głupek", osoba o małym wyrazie inteligencji. Odnosi się to do "głupich" pisarzy tamtego okresu. Gnocchi są podawane głównie z sosami, idealnie komponują się z pesto, sosami serowymi i z dodatkiem szałwii.
Skład: odwodnione ziemniaki 70% (woda, odwodnione płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana 10%, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana 8%, mąka ryżowa 1,5%, sól, regulator kwasowści: kwas mlekowy, konserwanty: kwas askorbinowy, aromaty.