Panzerottini z mozzarellą i pomidorami 30g x 2 Forno D'Asolo /produkt mrożony

Opis
Panzerottini z mozzarellą i pomidorami Forno D'Asolo
Jednym z najbardziej znanych i cenionych produktów Apulii jest panzerotto, które powstało z czystej tradycji kuchni apulijskiej – niegdyś gospodynie domowe przygotowywały je z resztek pozostałych po produkcji ciasta chlebowego. Nieco później panzerotto stało się jedną z najbardziej lubianych przekąsek kuchni apulijskiej i królem włoskiego jedzenia ulicznego. Bardzo cenione również przez turystów, którzy przyjeżdżają do Apulii, aby odkryć nie tylko piękno tego regionu, ale również jego smaki.
Skład: mąka z miękkiego ziarna; mozzarella 23,72% (mleko krowie pasteryzowane, sól, fermenty mlekowe, podpuszczka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, antyglomerat: skrobia ziemniacznaa); passata pomidorowa 16,94%; woda, smalec; płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych); sól; drożdże piwne; ser tarty (mleko, fermenty mlekowe, sól, podpuszczka); półprodukty do produkcji chleba i produktów z dodatkiem drożdży (mąka z miękkiego ziarna; emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa, dekstroza, mąka pszenna słodowana, alfa amylaza, środek do przetwarzania mąki; kwas askorbinowy); olej słonecznikowy 0,51%; mono i diglicerydy kwasów tuszczowych; cukier; skronbia kukurydziana wstępnie żelatynizowana; pieprz. Produkt smażony w oleju słonecznikowym (1,06%).