





RYBY I OWOCE MORZA





Opis
Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni
Prostota – to jedna z głównych cech tradycjonalnej włoskiej kuchni! Do przygotowania dania używa się tylko wysokiej jakości produktów i nie więcej niż kilku składników, zwracając uwagę na jakość dania, a nie na jego złożoność w przygotowaniu!
We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zgłębicie różnorodność makaronów, ich typ i kształt, poznacie klasyczne i regionalne sposoby przyrządzania oraz odpowiedni ich wybór, by w jak najlepszy sposób wydobyć smak proponowanego dania .
Menu szkolenia:
-
Tagliolini al nero di seppia z mątwa i pomidorkiem koktajlowym
-
Gnocchi z krewetkami na delikatnym kremie z gorgonzoli
-
Carbonara z owoc morza
-
Maccheroni z tuńczykiem po sycylijsku
-
Spaghetti z mulami i rzepą brokułową
Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują sosy, zapoznają się z produktami z katalogu Mille Sapori Plus IF&B i ich zastosowanie, poznają różne sposoby podania oraz sposoby przechowywania produktu końcowego.
Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B
Prowadzący : Chef Nestor Grojewski
Czas trwania kursu : 4 godz.
Adres: ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa
PRZESTRZEGAMY WSZELKICH ZALECEŃ SANITARNO-EPIDEMICZNYCH W TRAKCIE KURSÓW!
MAKSYMALNA LICZBA OSÓB NA KURSIE ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWA - 4!