Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

SUPPLI' I ARANCINI

arancini.jpeg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 144A-69163_20210120113645

Opis

Szkolenia we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni

W Rzymie nie ma pizzy bez suppli’ – doskonała forma kulki ryżowej z nadzieniem z ragu’ mięsnego czy ciągnącą się mozzarellą zwaną "nieoszlifowanym diamentem pod cieniem kopuły”. Różni się od słynnego sycylijskiego arancino, które występuje w wielu formach - jest większe, może mieć różne nadzienie. Arancino  dzięki swemu złocistemu kolorowi przypomina pomarańczę.

We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznacie tajniki włoskiego street food rozsławionego na całym świecie w mniejszym lub w większym stopniu.

 

 

Menu szkolenia:

  • Suppli’ i Arancini

  • Suppli' z ragu’

  • z mozzarellą ( al telefono)

     

  • Arancini : cukinia i speck / caccio e pepe / z owocami morza / z ricottą i guanciale / alla boscaiola / pikantne z ‘ndują

 

Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują  sosy, zapoznają się z produktami z katalogu Mille Sapori Plus IF&B i ich zastosowanie, poznają różne  sposoby podania oraz  sposoby przechowywania produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B

 

Prowadzący :   Chef Nestor Grojewski

Czas trwania kursu :  4 godz.            

Adres ul. Gierdziejewskiego 7, 02-495 Warszawa   

 

PRZESTRZEGAMY WSZELKICH ZALECEŃ SANITARNO-EPIDEMICZNYCH W TRAKCIE KURSÓW!

 

MAKSYMALNA LICZBA OSÓB NA KURSIE ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWA - 4!

    

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl