Produkt dnia
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale

84,65 zł

Boczek  Alimentari 500g
Boczek Alimentari 500g

56,37 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się

Coppa stagionata intera ok. 1,8 kg Sorrentino

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 99,51 zł 99.51
ilość kg
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Sorrentino
Kod produktu: SA482

Opis

CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU

Coppa stagionata intera ok. 1,8 kg Sorrentino 

 

Coppa di Parma składa się z części mięśniowej karkówki bardzo starannie przyciętej. Ze skrupulatnych badań uczonych wynika, ze historyczne początki produkcji sięgają już 1680 roku. Obszar produkcji jest identyfikowany jako całe terytorium administracyjne prowincji Parma , Modena , Reggio Emilia , Mantua , Pawia i gminy wzdłuż boku Padu, Mediolanu i Cremona . Do wytwarzania Coppa Parma stosuje się górną część szyi. Sól używa się w oparciu o metodę solenia na sucho , umieszczając mięso w korytkach soli. Ta technika solenia jest jedną z najlepszych, gdyż długi okres dojrzewania nadaje produktowi najlepsze właściwości organoleptyczne . Po utwardzeniu produkt jest umieszczany w naturalnym bydlęcym jelicie, następnie ręcznie wiązany z konopnego sznurka . Po dokładnym wysuszeniu przechodzi do etapu dojrzewania przez dłuższy czas (co najmniej 60 dni ), w którym to mięso nabiera zapachu i delikatnego smaku. Coppa Parma jest doskonała jako dodatek do aperitif lub jako przekąska w towarzystwie dobrego białego wina.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl