Gnocchi ziemniaczne szpinakowe 1kg Mamma Tina
Opis
Gnocchi ziemniaczne szpinakowe 1kg Mamma Tina
Rodzaj włoskich, ziemniaczanych kopytek, których głównym składnikiem są oczywiście ziemniaki i mąka. Bardzo proste do przygotowania w domu. Po ugotowaniu powinny być mięciutkie i pulchne, niczym poduszeczki. Na powierzchni często mają charakterystyczne paski wykonane widelcem lub specjalnym przybornikiem kuchennym. Są to jedne z najstarszych, tradycyjnych kluseczek, po raz pierwszy goszczących na stołach w wieku XII. Co dokładnie oznacza słowo gnocchi? "Gnocco" po włosku to po prostu "głupek", osoba o małym wyrazie inteligencji. Odnosi się to do "głupich" pisarzy tamtego okresu. Gnocchi są podawane głównie z sosami, idealnie komponują się z pesto, sosami serowymi i z dodatkiem szałwii.
Skład: puree ziemniaczane 57% (odwodnione płatki ziemniaczane, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), antyoksydanty: pirosiarczyn sodu (E223)(SIARCZYNY), mielona kurkuma, papryka), mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, szpinak w proszku 0,8%, aromaty, semolina ryżowa (na powierzchni)