Guanciale suino al pepe ok.1,7kg Sorrentino
Opis
CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU
Guanciale suino al pepe ok.1,7kg Sorrentino
Guanciale to mięso wieprzowe z części policzkowej świni (podgardle wieprzowe). Włosi zwyczajowo wykorzystują guanciale jako zamiennik bekonu, podczas gdy w innych kuchniach jest to dość nowe.
Prawie wszystkie przepisy w angielskich książkach kulinarnych jako składnik podają bekon – który jest zbyt wędzony – lub włoską pancettę, która jest zbyt chuda. Guanciale, co znaczy po włosku poduszka, opisuje się jako przysmak o szczególnie intensywnym aromacie i maślanej konsystencji.
Prawie wszystkie przepisy w angielskich książkach kulinarnych jako składnik podają bekon – który jest zbyt wędzony – lub włoską pancettę, która jest zbyt chuda. Guanciale, co znaczy po włosku poduszka, opisuje się jako przysmak o szczególnie intensywnym aromacie i maślanej konsystencji.
MKW SP. Z O. O
Chciałabym 250 g guanciale, proszę dodac do zamówienia