Produkt dnia
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
77,09 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się

Mąka do ciasta drożdżowego manitoba Divella 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 9,88 zł 9.88
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Divella
Kod produktu: DVL22

Opis

Manitoba DIVELLA - Mąka do ciasta drożdżoweg 1kg

 

Manitoba jest to mąka pszenna wysokiej jakości. Nazywana jest mąka " silną". Nazwa pochodzi od obszaru produkcji, na krtórym ziarna rosną bardzo silne i odporne na zimno - mowa tu o mieście Manitoba, rozległej prowincji Kanady, która z kolei wzięła swoją nazwę od plemienia Indian tam niegdyś zamieszkałego. Obecnie Manitoba jest zdefiniowana jako zbiór wszystkichy mąk z W> 350 niezależnie od obszaru produkcyjnego i odmiany ziaren, z których jest produkowana. Główną cechą tego rodzaju mąki jest duża ilość nierozpuszczalnych białek ( gliadyny i gluteniny ) , które powodują, że łatwiej jest mieszać składniki ciekłe w mieszaninie. Jest to mąka bogata również w skrobię i gluten. Ten z kolei tworzy silną sieć, która utrzymuje powietrze w cieście spulchniając i umożliwiając znaczący wzrost produktu podczas opróbki termincznej; w przypadku makaronu zamiast lepkiego ciasta uzyskujemy formę al dente . Mąka ta powinna być produkowana jedynie z pszenicy durum, dzięki czemu ciasto wyprodukowane z Manitoby będzie bardziej elastyczne i mocne. Ta mąka nadaje się głównie do produkcji makaronu, ale także do niektórych rodzajów pieczywa ( np. francuska bagietka , Panettone i Pandoro ) , długo rosnącej pizzy czy sernika. Idealna również do przygotowania Chapati czy indyjskiego chleba.

Właściwości na 100g produktu:

Energia: 341kcl

Tłuszcze: 1,0g

W tym nasycone kwasym tłuszczowe: 0,2g

Węglowodany: 70,0g

Cukry: 2,0g

Białko: 12,8g

Sól: 0,004g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl