Papryka Papaccelle napoletane w occie 1062ml Carbone
Opis
Papryka Papaccelle napoletane w occie 1062ml Carbone
Papaccella neapolitańska to szczególny rodzaj małej papryki o słodkim smaku, którą można przygotowywać na wiele różnych sposobów, idealnie nadaje się do konserwowania w zalewie lub occie. W środkowych Włoszech (peperone chiochiera) jest spożywana świeża lub nadziewana mięsem lub tuńczykiem duszona w oleju. Jest uznawana za tradycyjny produkt regionu Kampania. Jej nazwa pochodzi z łaciny: pipiricella (m)> paparicella (m)> paparcella (m)> papaccella (m). W innych regionach Włoch, zwłaszcza w środkowych, ten szczególny rodzaj papryki przyjmuje różne nazwy od „chiacchiera”, „chiochiera” do „pupacchiella”.
Skład: papryka papacelle, ocet winny biały (37%), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowyE330