Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Papryka Papaccelle napoletane w occie 1062ml Carbone

PL00753_ papacelle2.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 19,17 zł 19.17
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Carbone
Kod produktu: CRB09

Opis

Papryka Papaccelle napoletane w occie 1062ml Carbone

Papaccella neapolitańska to szczególny rodzaj małej papryki o słodkim smaku, którą można przygotowywać na wiele różnych sposobów, idealnie nadaje się do konserwowania w zalewie lub occie. W środkowych Włoszech (peperone chiochiera) jest spożywana świeża lub nadziewana mięsem lub tuńczykiem duszona w oleju. Jest uznawana za tradycyjny produkt regionu Kampania. Jej nazwa pochodzi z łaciny: pipiricella (m)> paparicella (m)> paparcella (m)> papaccella (m). W innych regionach Włoch, zwłaszcza w środkowych, ten szczególny rodzaj papryki przyjmuje różne nazwy od „chiacchiera”, „chiochiera” do „pupacchiella”.

 

Skład: papryka papacelle, ocet winny biały (37%), woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowyE330

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl