Produkt dnia
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale
Colomba di Pasqua 1kg Pan Ducale

88,88 zł

Boczek  Alimentari 500g
Boczek Alimentari 500g

59,19 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? zarejestruj się

Ser łagodny Asiago ok. 1kg

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 78,30 zł 78.30
ilość kg
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: CS501

Opis

CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU

Formaggio morbido asiago - Ser łagodny asiago. ok.1kg

Asiago to półtwardy, tradycyjny, wiejski, niepasteryzowany farmerski ser żółty. W wyniku długiego i powolnego procesu dojrzewania tworzy się zwarta, lekko kremowa, granulowana konsystencja pełna małych, nieregularnych oczek. Miąższ jest barwy białej do słomkowej. Ser ma kształt dużego cylindra o wadze od 8 do 12 kg. Skórka jest biała, gładka, niejadalna. Pierwotnie produkowany z mleka owczego pod nazwą: Pecorino di Asiago, obecnie jest wytwarzany w całości z mleka krowiego, częściowo odtłuszczonego. Podczas dojrzewania soli się go na sucho lub przez zanurzanie w solance. Rozróżniamy dwa rodzaje Asiago: pierwszy (mylnie uznawany za Pressato) jest lekko prasowanym serem produkowanym z mleka pełnego, dojrzewającym przez okres 20-30 dni. Kolejny (Asiago d'Allevo) jest dojrzałym serem wytwarzanym z mleka odtłuszczonego. Asiago to owocowy, lekko ostry ser. Po okresie dojrzewania przez 2 lata nabiera intensywnego, specyficznego zapachu kwasu mlekowego. Powstaje w regionie Vicenza i Trento oraz
 Veneto w północno-wschodnich Włoszech oraz w Carnia, Venetia, Trentino, Lombardia i okolicach. Może być starty i używany jako przyprawa. Młodsze gatunki mogą służyć za apetyczne zakąski lub przekąski między posiłkami. Doskonałe do winogron. Starsze tworzą wraz z mocnym czerwonym winem doskonałe uwieńczenie kolacji albo dodawane są jako tarty ser do potraw z makaronu, z warzywami i pieczywem. Zalecane wina białe lub deserowe, np.: Bardolino, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Barbaresco, Barolo, Chianti, Pinot, Sauvignon Blanc, Zinfandel.

Skład: krowie mleko, sól,tłuszcz 40%. to półtwardy, tradycyjny, wiejski, niepasteryzowany farmerski ser.Może być starty i używany jako przyprawa.  Najlepiej spożyć przed: data ważności / nr partii na opakowaniu.

ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl